miércoles, 13 de mayo de 2009

bunyols de crema

BUNYOLS DE CREMA

INGREDIENTS:

1L Llet o aigua
600 grs Farina
400 grs Mantega
16-18 Ous
50 grs Sucre
15 grs Sal

PREPARACIÓ: pasta bunyols

1.Bullir la llet amb el sucre i la sal.
2.Afegir la mantega i deixar a foc lent fins que es fongui.
3.Escaldar la farina passada pel sedàs, tota a l'hora sense treure del foc, remenant enèrgicament fins que es desenganxi de les parets del recipient.
4.Retirar del foc i remenar per que baixi la temperatura.
5.Afegir els ous d'un en un sempre que l'anterior s'hagi incorporat totalment a la pasta.
6.Escalfar l'oli amb la pell de 1 llimona i quan comenci a fregir incorporar boletes de pasta i fregir remenant fins que sigui daurat.



CREMA PASTELERA

INGREDIENTS:

1 L Llet
1 Pell llimona
1 Branca canyella
8 Rovells d'ou
200 grs Sucre
100 grs Farina

PREPARACIÓ:

1.Bullir la llet amb la pell de llimona i la canyella.
2.Blanquejar a punt de relleu els rovells amb el sucre.
3.Afegir la farina als rovells.
4.Incorporar la llet bullint sobre la barreja anterior sense deixar de remenar.
5.Coure lentament fins que espessi remenat contínuament.
6.Canviar de recipient i untar un film amb mantega fosa i tapar-la en contacte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario